Yenilikler

efes-laboral

Geçen seneki adıyla Caja Laboral, bu seneki yeni adıyla Baskonia Vitoria takımı Eurolig ilk hafta Efes’in rakibi oluyor. Baskonia takımı geçen sene çok iyi bir sezon geçirmiş ve dörtlü finale kalmayı başarmıştı. Yarı final maçında Fenerbahçe’ye geçen sene kıl payı yenilerek final şansını kaçıran Vitoria, bu sene biraz güç kaybetti. Her şeyden önce hocasını Anadolu Efes’e kaptırdı. En büyük yıldızını Yunan ligi’ne kaptırdı.   Nba’den iki oyuncu almasına rağmen onların da henüz sakatlık sorunları var.

Baskonia takımını bu sene biri kupa bir ligi olmak üzere iki maçta izledim. Evet maçı bir şekilde kazanıyorlar ya da maçın içine giriyorlar ama her maç geriye düşüyorlar. Gran Canaria maçında 15 sayıdan geri gelip maça ortak olmuşlardı, son lig maçında da Murcia karşısında 20 sayı geriden gelip farklı kazandılar. Maçtan kopmayan ama genelde de iyi başlayamayan bir ekip. Taraftarını arkasına aldığı zaman bir anda vitesi yükseltip momentumu alan Baskonia’ya karşı Efes’in maçın her dakikasını iyi oynamak gibi bir mecburiyeti var.

Efes takımı çok yüksek tempoyla oynamaya çalışan bir takım oldu. Bunun izlerini de geçen sene playoff maçlarında görmüştük. Üçlük ritmini bulunca maçı kolayca çift hanelere çıkarabiliyorlar. Bu hafta ligde İstanbul Büyükşehir’i adeta sildiler.

Anadolu Efes ile Baskonia maçının İddaa oranları evsahibi 2.10, Efes 1.55 şeklinde. Handikaplar 2.5 sayı ile evsahibinde. Efes’in Vitoria’dan daha güçlü olduğu kesin. Maçın kafa kafaya gidip son topta belirleneceğini düşünüyorum. Ama 162.5 tan Üst tercihi daha cazip duruyor.

yorum bölümü yakında aktif olacaktır.

Hakkında Kaan Yılmaz

Küçük yaşlardan itibaren çeşitli yaş gruplarında futbol oynadım. Geçirdiğim bir sakatlıktan ötürü futboldan pratik düzeyde uzunca bir süre uzak kaldım. Fakat izleyici olarak futboldan koptuğum söylenemez. Öte yandan basketbolu da son derece keyifli buluyorum.

Mutlaka bakın

Spor Ekranı

Spor Ekranı (2 Mart Perşembe)

2 Mart Perşembe günü oynanacak olan futbol ve basketbol müsabakalarının yayınlanacak kanal listesi şu şekilde; Saat: 20.30 …

Spor Ekranı

Spor Ekranı (28 Şubat Salı)

28 Şubat Salı günü oynanacak olan futbol ve basketbol müsabakalarının yayınlanacak kanal listesi şu şekilde; Saat: …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir