Basketbolun Avrupa’daki zirvesi hiç şüphesiz Eurolig. Futbolaki Şampiyonlar ligi ile marka değeri bakımından özdeş durumdalar. Fenerbahçe‘nin son dönemlerde yaptığı yatırımlar, koç Obradoviç’i takımın başına getirmesi, birçok Nba yıldızıyla anlaşması, aslında tam olarak bu kupayı kazanmak içindi. Türkiye ligi’nde başarıyı zaten bu büyük yatırımı yapmadan önce de bir şekilde yakalıyordu. Nitekim Fenerbahçe hedefine adım adım, her sene biraz daha yaklaşmayı başarıyor. İlk senelerde gruplardan çıkıp playoff serilerinde takılıyordu. Daha sonra Top 8 aşamasını aşıp final four görmeyi başardı. Ve bu sene de çıtayı bir adım ötesine taşıyıp hak ettkleri şampiyonluğu elde etmeyi istiyorlar.
Kadro, Türkiye basketbol tarihinde kurulmuş en iyi ve doğru kadrolardan bir tanesi. Takım kimyası bakımından bir uyuşmazlık göze batmıyor ve herkes belli bir uyum içinde oynuyor. Obradoviç’in bu takım için ne kadar kıymetli bir koç olduğu ortada. Kaliniç, Udoh, Vesely, Antic, Sloukas, Bogdanoiç, Datome, Dixon gibi şahane oyunculara sahipler. Takımda herkes top için inanılmaz bir mücadele ediyor, soğukkanlı mizacıyla tanıdğımız Datome, 18 yaşındaki genç bir oyuncu gibi yerden yere atlıyor. Oyuncular gerçekten basketbol oynamaktan müthiş zevk duyuyorlar. Real Madrid‘i bu iştahlı oyun ve taraftar desteğiyle deyim yerindeyse salonun içine gömdüler.
Real Madrid maçın başından sonuna kadar hiçbir varlık gösteremedi. Fenerbahçe Vesely’nin yokluğunu hiç hissetmeden oynadı ve Real potasına tam 100 sayı bıraktı. Erken faullerle beraber Real’in potaaltı gücü tümüyle yok oldu ve Fenerbahçe bu fırsatı çok iyi kullandı. Turu temsilcimizin hak ettiği bir gerçek. Fakat seride Real’in en azından 1 galibiyet çıkarmasını bekliyorum. Onur kırıcı son mağlubiyetten sonra çok hırslı oynayacaklardır. Bu maça çok özel hazırlandıkları gelen haberler arasında. Benzer bir farkı ve ezici oyunu da bu kez onlar yapmaya çalışacaklardır.
Maçın iddaa oranları yurtdışı bahis sitelerinde 1.33 ve 3.10 şeklinde. Muhtemelen iddaada 5.5 – 6.5 gibi bir handikap açılacaktır. Bu baremlerden Real Madrid’in maçı kazanacağını düşünüyorum. Bu maçın senaryosu son maçtan çok farklı olur. Tahminim 1. Oran 1.70.