İngiltere Premier Lig 10. Hafta açılış maçında Arsenal Sunderland deplasmanına konuk oluyor. Geçtiğimiz hafta evinde Middlesbrough ile 0-0 berabere kalan Kırmızı Beyazlar Sunderland deplasmanında kazanıp zirve takibini sürdürmek istiyor. İddaa risk yönetimi ev sahibi Sunderland galibiyetine 5.50, beraberlik tercihine 4.60, konuk ekip Arsenal galibiyetine ise 1.25 oran açmış durumda. Zorlu mücadelede 2.5 gol altı oranı 2.15 iken, 2.5 gol üstü oranı ise 1.35 olarak belirlenmiş. Öte yandan maçta karşılıklı gol var oranı 1.55, karşılıklı gol yok oranı ise 1.80 olarak gözümüze çarpıyor. Of Light Stadı’nda oynanacak mücadeleyi Martin Atkinson yönetecek. İki takım arasında oynanacak karşılaşma saat (Türkiye saati ile) 14.30’da start alacak. Konuk ekip Arsenal maçın favorisi olarak gösteriliyor.
Ev sahibi Sunderland geçtiğimiz hafta Southampton deplasmanından 1-0’lık yenilgiyle ayrıldı. Henüz Premier Lig’de galibiyete ulaşamadılar. Topladıkları 2 puanla son sırada bulunuyorlar. David Moyes’in de gelişi takıma fayda etmedi. Hücum hattında Jermain Defoe’nun öncülüğünde pozisyona giriyorlar.Southampton karşısında fena bir oyun ortaya koymadılar ancak son vuruşlarda yeterli değillerdi. Sağ kanatta Watmore çok yetenekli ama genç yaşı ve tecrübesizliği pozisyonları harcamasına neden oluyor. Arsenal maçı öncesinde golcü Borini,Cattermole ve Kirchhoff’un oynaması beklenmiyor.
Arsenal geçtiğimiz hafta evinde hiç ummadığı bir beraberlik aldı. Middlesbrough ile golsüz berabere kalan Arsenal, hafta içi Lig Kupası maçında Reading’i 2-0 ile geçti. Topladıkları 20 puanla Manchester City ve Liverpool ile beraber zirvede bulunuyorlar. Geçen hafta kazansalardı zirveye oturacaklardı. Bugün Sunderland karşısında Xhaka kart cezası sebebiyle forma giyemeyecek. Öte yandan Welbeck, Akpom, Mertasacker ve Lucas Perez’in de oynaması beklenmiyor. Geçtiğimiz sezon bu sahada oynanan maç 0-0 beraberlikle sonuçlanmıştı.
Arsenal geçen haftanın acısını Sunderland’den çıkartır. Savunma anlamında sıkıntılar yaşayan ev sahibi ekibin Alexis Sanchez ve Mesut Özil’i kilitlemesi zor gözüküyor. Oran az olsada Arsenal kazanır.