
Hazırlık kampına Amerika’da başlayan Manchester United, Uluslararası Şampiyonlar Kupası Kuzey Amerika Grup maçında Manchester City ile karşılaşacak.
İddaa oranlarını incelediğimizde ev sahibi Manchester United galibiyetine 2.40, beraberlik tercihine 3.20, konuk ekip Manchester Citygalibiyetine ise 2.10 oran açılmış. Mücadelede 2.5 gol altı oranı 1.75 iken, 2.5 gol üstü oranı ise 1.60 olarak belirlenmiş. Öte yandan maçta karşılıklı gol var oranı 1.35, karşılıklı gol yok oranı ise 1.95 olarak gözümüze çarpıyor. İki takım arasında oynanacak mücadele gece 04.30’da başlayacak. Karşılaşma KANAL D ekranından naklen yayınlanacak.
Mourinho’dan 2 Transfer
Hazırlık kampını Amerika’da sürdüren Manchester United, grubun ilk maçında ezeli rakibi Manchester City ile karşı karşıya gelecek. Bu sezon İbrahimoviç’in sözleşmesinin bitmesiyle forvet arayışları içinde olan Kırmızı Şeytanlar, Everton forması giyen Romelu Lukaku‘yu 85 Milyon Euro karşılığında transfer ederek önemli bir hamle yaptı. Savunmayı sa sağlama alan Mourinho, Benfica forması giyen İsveçli savunmacı Lindelöf‘u takıma kazandırmayı başardı. Yıllardır Manchester United forması giyen Wayne Rooney ise, yetiştiği kulübe Everton’a transfer oldu. Ayrıca Manchester United’ın genç yıldızı Adnan Januzaj‘da İspanya’nın Real Sociedad takımıyla sözleşme imzaladı. Son 4 günde 2 hazırlık maçına çıkan United, MLS ligi ekiplerinden La Galaxy’i 5-2, Real Salt Lake’yi ise 2-1 mağlup ederek 2 maçtan da galibiyet ile ayrıldı. Yeni transfer Romelu Lukaku ise bu 2 maçta toplam 90 dakika sahada kalırken 1 de gol kaydetti. Özellikle Henrik Mikhtaryan‘ın 2 hazırlık maçındaki performansı çok etkileyiciydi ve yıldız oyuncu bu sezon Mourinho’nun değişmez isimlerinden biri olacak gibi gözüküyor.
Manchester City Sezonu Açıyor
Henüz hazırlık maçı yapmayan Guardiola’nın öğrencileri, ilk hazırlık maçında güçlü bir sınav verecek. Ezeli rakibi Manchester United ile Şampiyonlar Kupası’nda karşılaşacak olan Manchester City, transfer sezonunda da adından oldukça söz ettirdi. Kadrosuna Monaco’dan Bernardo Silva, Benfica’dan Ederson, Vasco Da Gama’nın yıldızı Douglas Luiz ve son olarak Tottenham’dan sağ bek Kyle Walker‘ı kadrosuna katan Manchester City, bu transferlere toplamda 153 milyon Euro harcayarak rekoru elinde bulunduruyor. Yeni transfer Kyle Walker’e ödenen 51 milyon Euro’luk rakam Walker’ın en pahalı savunma oyuncusu unvanını kazanmasına neden oldu. Nolito, Gael Clichy, Zabaleta ve Enes Ünal‘da takımdan ayrılan isimler arasında yer alıyor.
İddaa Tahmini
Manchester City, oranlar dolayısıyla favori olarak gösterilmiyor ama City’e göre sezonu biraz daha erken açtılar. Bu sebeple Manchester City karşısında, United’ı bir adım daha önde görüyorum. En azından kaybetmezler.
İddaa Oranı: 10 (ç) / 1.37
Bets10 Oranı: 1-0 (ç) / 1.43