Yenilikler
Anasayfa / Dünya Kupası Elemeleri / Dünya Kupası Elemeleri I Grubu Tahminleri

Dünya Kupası Elemeleri I Grubu Tahminleri

Dünya Kupası Elemeleri D Grubu Tahminleri
Dünya Kupası Elemeleri D Grubu Tahminleri

852 – Finlandiya – İzlanda 

Finlandiya I Grubunun Kosova ile beraber en zayıf takımı olarak gösteriliyordu ve bu öngörüler doğru şekilde gelişti. Oynadıkları 6 maç sonunda sadece 1 puan toplayabilen Finlandiya, Kosova ile beraber grubun dibinde yer alıyor ve yüksek ihtimalle grubu şimdiki konumlarında bitirecekler. Finlandiya en yakın takım olan Ukrayna ve Türkiye ile aralarında tam 10 puanlık fark var. Grupta oynadıkları son 5 maçın tamamında sahadan mağlubiyet ile ayrılan Finlandiya, son maçta evinde Ukrayna’ya 2-1 mağlup olmuştu. Kadrolarında yakından tanıdığımız isim olarak Pukki ve Pohjanpalo bulunuyor. İzlanda grubun ikinci maçında evinde konuk ettiği Finlandiya’ya karşı sahadan 3-2’lik galibiyet ile ayrıldı ama çok zorlandığını belirtmek gerek. Maçın 90. dakikasına 2-1 yenik girdikleri karşılaşmada uzatma dakikalarında buldukları 2 golle maçı çevirerek 3 puana ulaşmışlardı. Şüphesiz İzlanda, grupta Hırvatistan ile beraber en güçlü takım konumunda. Grupta tek mağlubiyetlerini Hırvatistan’a karşı almışlardı ama grubun 2. maçında bu sefer Hırvatistan’ı içerde Hördur Magnusson’un 90. dakikada attığı golle 1-0 mağlup ederek bir nevi rövanşı almış oldular. Hem performans hem de kadro kalitesi olarak İzlanda rakibinden üstün durumda. Liderlik şansını devam ettirebilmeleri için galibiyetten başka şansları yok. Finlandiya deplasmanında 3 puana ulaşırlar.

İddaa Oranı: MS 2 / 1.65 – Bets10 Oranı: 1.95

855 – Hırvatistan – Kosova 

Hırvatistan grupta İzlanda ile beraber lider konumda bulunuyor. Averaj üstünlüğü Hırvatistan’da olduğu için 1. sırada yer alan takım Hırvatistan. Bugün grubun en zayıf takımı olan ve sadece 1 puanın bulunan Kosova ile karşılaşacaklar. İlk maçta Kosova’yı deplasmanda 6-0 ile geçen Hırvatistan’ın bugün yine farklı bir galibiyet alması bekleniyor. İddaa risk yönetimi bu karşılaşma için Kosova’ya 4 handikap vermiş. Hırvatistan grupta liderliğin en güçlü adayı. İzlanda karşısında hem ikili averaj hem de normal averaj olarak üstünler. Yine farklı kazanacaklarını düşünüyorum.

İddaa Oranı: MS 1 (-4) / 2.25 – Bets10 Oranı: (Bulunmuyor)

858 – Ukrayna – Türkiye 

Ukrayna grupta topladığı 11 puan ile 4. sırada yer alıyor. Türkiye ile aynı puana sahipler ama averaj üstünlüğü Türkiye’de. İlk maç bildiğimizi gibi 2-2 sona ermişti. Ukrayna ilk yarım satte bulduğu gollerle 2-0 öne geçse de, üstünlüğünü koruyamadılar ve mücadeleden 1 puan ile ayrıldılar. İkinci yarı tamamen defansif bir oyun anlayışı içine giren Ukrayna, grubun son maçında Finlandiya’yı deplasmanda 2-1 mağlup etmişti. Kadro kalitesi olarak bizden çok daha geride olduklarını söyleyebiliriz. En göze batan oyuncuları Yarmolenko ve Konoplyanka. Millilerimiz Lucescu yönetimindeki ilk maçına bugün Ukrayna deplasmanında çıkıyor. Geçtiğimiz hafta aday kadro açıklandığında Oğuzhan Özyakup kadroda yoktu ama oluşan baskılar ve spekülasyonlar sebebiyle Oğuzhan tekrardan kadroya alındı. Ben açıkçası Emre Çolak ve Onur Kıvrak’ın da kadroda olmasını beklerdim ama Lucescu’nun oluşturduğu liste de bu oyuncuların dışında hemfikirim. Grupta Dünya Kupası’na direk katılabilme şansımız zor gözükse de en azından play off’a kalma ihtimalimizi yüksek görüyorum. Çünkü Hırvatistan bugün grubun en zayıf halkası Kosova ile karşılaşacak ve yüksek ihtimalle Hırvatlar mücadeleden 3 puan ile ayrılacak. Türkiye’nin Ukrayna deplasmanında olası bir puan kaybı ise liderlik açısından işleri zora sokacak ve kalan tüm maçlarımızı kazanmamız gerekecek. Grupta aldığımız İzlanda mağlubiyetinden sonra Milli takımımız oynadığı 3 karşılaşmadan da galibiyet ile ayrılarak toparlanma sinyalleri verdi. Bugün bu deplasmanda alacağımız 1 puan dahi bence son derece önemli. Kadro kalitesi olarak Ukrayna’nın çok önündeyiz. Eğer kimyayı iyi oturtabilirsek ben karşılaşmadan galibiyet ile ayrılacağımızı düşünüyorum. İlk maçta özellikle 2. yarıda oluşturulan baskı sayesinde adeta Ukrayna’yı yarı sahasına kilitlemiştik. Bu maçta da Ukrayna savunmasını bir şekilde açacağımızı düşünüyorum. Lucescu’nun rakibi de yakından tanıdığını biliyoruz. Mutlaka bu deplasmandan puan alacağımızı düşünüyorum. Yüksek orandan Türkiye galibiyeti de denenebilir.

İddaa Oranı: 02 (ç) / 1.47 – Bets10 Oranı: 1.62

yorum bölümü yakında aktif olacaktır.

Hakkında Sarp Öğreten

Türkiye'de çeşitli sitelerde iddaa yorumculuğu yapmaktayım. Futbol ile çocukluğumdan beri iç içeyim. 5 yıl kadar lisanslı futbol oynadım. Aynı zaman da sıkı bir Football Manager hayranıyım. Radyo Televizyon Programcılığı bölümü mezunuyum. Takip ettiğim ligler başta Türkiye ve İngiltere ligleri. Aynı zamanda Avrupa'da bir çok ligi takip etmekteyim.

Mutlaka bakın

İtalya Serie A iddaa tahminleri ve analizleri

Sassuolo İnter İddaa Tahmini 04.05.2024

İtalya Serie A Ligi‘nde 35. hafta heyecanı 4 Mayıs Cumartesi akşamı devam ederken, Sassuolo taraftarı …

İngiltere Premier Lig iddaa tahminleri ve analizleri

Manchester City Wolverhampton İddaa Tahmini 04.05.2024

İngiltere Premier Lig’de şampiyonluk umutlarını koruyan Manchester City evinde, Wolverhampton’ı konuk edecek. Saat 19.30’da başlayacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir