Trendyol Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, bu sezon transfer döneminin suskun takımlarından biri diyebiliriz. Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş’a nazaran transfer döneminde daha durağan bir süreç geçiriyorlar. Tabii diğer rakiplerine göre sezonu daha geç açmaları da, transfer döneminde sönük kalmalarının başlıca nedenlerinden biri.
Yeni sezon öncesinde hazırlık kampını Avusturya’da geçiren Sarı Kırmızılılar, hazırlık maçlarının ardından İstanbul’a dönecek ve çalışmalarını burada sürdürecek. Önümüzdeki günlerde de Galataasray’ın transfer döneminde hareketli bir süreçten geçmesi bekleniyor….
Galatasaray’da Transfer Gündemi!
Jamal Musiala İle Anlaşıldı İddiası
Geçtiğimiz sezon başında yaşadığı şanssız sakatlığın ardından Bayern Münih’de geri planda kalan Jamal Musiala için ilginç bir duyum ortaya atıldı. 23 yaşındaki Alman yıldız Jamal Musiala’nın Galatasaray ile 1 yıllık kiralık anlaşmaya vardığı söylentileri çıkmıştı.
Bu haberlerin ardından Galatasaray kulubünden bir yalanlama geldi ancak Jamal Musiala’ya Galatasaray’ın ilgisi olduğu çok açık ortada. Alman yıldızın yaşadığı sakatlıkların ardından Kompany’nin planları arasında geride kalması ve en azından tekrardan üst seviyeye adapte olabilmesi için bu transfere onay vereceği konuşuluyor.
Galatasaray’ın bildiğimiz gibi 10 Numara pozisyonu için yıldız oyuncu arayışları sürüyor. Bruno Fernandes’in yüksek bonservis bedeli sebebiyle Portekizli oyunu için transfer harekatının durduğu gelen bilgiler arasında.
Rafael Leao İçin Şampiyonlar Ligi Faktörü Devrede
Galatasaray’da 10 Numara pozisyonunun yanı sıra özellikle kanat bölgesine takviye ihtiyacı duyduğu da bir gerçek. Özellikle de Noa Lang ile yeni sezonda yollar ayrılınca, Sarı Kırmızılılar için o bölgeye takviye yapmak elzem bir ihtiyaç oldu.
Sol kenar bölgesi için Milan’da forma giyen Portekizli yıldız Rafael Leao, listesinin başında yer alan isimlerden biri. Mauro Icardi’nin takımdan ayrılmasının ardından maaş yükü açısından biraz hafifleyen Sarı Kırmızılılar, Icardi’nin boşalan maaşı Rafael Leao’ya vermeyi planlıyor.
Milan’dan bu sezon kesin olarak ayrılacak olan Rafael Leao için Galatasaray’ın önceliği oyuncuyu kiralık olarak kadroya katmak. Ancak Milan’ın Rafael Leao için kiralık teklifleri kabul etmeyeceği ve oyuncuyu bonservisi ile göndermek istediği gelen bilgiler arasında. Leao için Milan’ın bonservis beklentisi ise 50 Milyon Euro.
Galatasaray’ın yanı sıra Rafael Leao ile Fenerbahçe’de ilgileniyor. Hatta Fenerbahçeli yöneticilerin Milano’ya giderek Leao ile görüşme gerçekleştirdiği de konuşuluyor ancak Galatasaray’ın oyuncuya ilgisi çok daha öncelere dayanıyor.
Rafael Leao’nun Avrupa’da kalmak ve özellikle Şampiyonlar Ligi’nde forma giymek istediği için Galatasaray, bu transferde Fenerbahçe’ye nazaran daha güçlü durumda diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde Galatasaray’ın Rafael Leao için bonservis içeren bir teklif yapması bekleniyor…
Brahim Diaz Israrı Sürüyor…
Sarı Kırmızılılar için bu sezon olmazsa olmaz transferlerden biri 10 numara pozisyonu. 10 numara transferi için en büyük adaylardan biri Brahim Diaz. Faslı golcü 2026 Dünya Kupası’nda başarılı bir performans gösterdi. Ismael Saibari ile birlikte Fas’ın dikkat çeken isimlerinin başında geliyordu.
Bildiğimiz gibi bu sezon Real Madrid’de kadroda düşünülmeyen isimlerden biri olan Brahim Diaz’a Avrupa’nın önemli kulüplerinden de teklifler var. Eflatun Beyazlıların başına geçen Jose Mourinho, Faslı yıldız Brahim Diaz’ı kadroda pek düşünmüyorum.
Brahim Diaz ile ilgilenen en ciddi kulüp Galatasaray. Öte yandan Premier Lig’den Aston Villa, La Liga’dan ise Real Betis’de Faslı oyuncu ile ilgilenen takımalr arasında yer alıyor.
Galatasaray’ın bu transfer için yaklaşık 15 Milyon Euro’luk bir bütçe ayırdığı Real Madrid’in kapıyı 25 Milyon Euro’dan açması bekleniyor. İlerleyen süreçte Brahim Diaz’ın nihai kararını vereceği gelen bilgiler arasında. Brahim Diaz’ın önceliği Real Madrid’de kalmak ancak Faslı yıldızın Jose Mourinho’nun planları arasında yer almadığını da belirtelim.
Tek Transfer Lesley Ugochukwu…
Sarı Kırmızılılar bu sezon transfer döneminin sessiz takımlarından biri. Geride kalan 1.5 aylık süreçte sadece 1 transfer yaptılar. O da Championship ekibi Burnley’den transfer edilen Lesley Ugochukwu.
Avusturya kampında oynanan hazırlık maçlarında Monza ve Venezia karşısında Galatasaray formasını giyen Fransız oyuncu, gösterdiği performans ile hazırlık kampının dikkat çeken isimleri arasında yer aldı.
22 yaşındaki genç yıldızın bu sezon Okan Buruk’un planları arasında yer aldığı ve Lucas Torreira ile birlikte ilk 11’in vazgeçilmez isimlerinden biri olması bekleniyor. Galatasaray, Lesley Ugochukwu’yu satın alma opsiyonu ile beraber kiralık olarak kadrosuna katmıştı. Sarı Kırmızılılar bu transfer için Burnley’e 2.5 Milyon Euro + 22 Milyon Euro ödeyecek.
İddaa Tahminleri ve Yorumları En iyi İddaa Tahmin Sitesi – Futbol TR



