Yenilikler
Anasayfa / Ajax / Lyon Ajax Maçı İddaa Tahmini ve Yorumu 11 Mayıs 2017 (Sarp Öğreten’in Kaleminden)

Lyon Ajax Maçı İddaa Tahmini ve Yorumu 11 Mayıs 2017 (Sarp Öğreten’in Kaleminden)

Ajax Lyon Maçı İddaa Tahmini ve Yorumu 11 Mayıs 2017
Ajax Lyon Maçı İddaa Tahmini ve Yorumu 11 Mayıs 2017

UEFA Avrupa Ligi Yarı Final rövanş maçında Lyon evinde Ajax‘ı konuk edecek. İlk maçta alınan 4-1’lik mağlubiyet Lyon adına turu zora sokmuş durumda.

Mücadelenin iddaa oranlarına bakacak olursak Lyon galibiyetine 1.45, beraberlik tercihine 3.75, Ajax galibiyetine ise 4.00 oran açılmış. Mücadelede 2.5 gol altı oranı 2.50 iken, 2.5 gol üstü oranı ise 1.25 olarak belirlenmiş. Müsabakada karşılıklı gol var oranı 1.25, karşılıklı gol yok oranı ise 2.20 olarak gözümüze çarpıyor. Lumieres Stadı’nda oynanacak mücadeleyi hakem Syzmon Marciniak yönetecek. İki takım arasında oynanacak karşılaşmanın start alacağı saat ise 22.05 olarak gösteriliyor.

Lyon’un Zaafı Savunması!

Lyon ilk maçta şüphesiz beklemediği bir yenilgi aldı ve tur şansını zora soktu. Ajax deplasmanında attıkları gol bir nebze moral sağlasa da turu geçmeleri için en az 3 farklı skor ile kazanmaları gerekiyor. Özellikle Lyon’un neredeyse 2-3 yıldır savunma zaaflarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Nkoulou ve Diakhaby ikilisinin hiç güven vermediğini de söylemeden geçmeyelim. Fransız ekibi bir önceki tur da temsilcimiz Beşiktaş’ı penaltılar sonunda mağlup edip yarı finale yükselmişti ancak bugün Ajax karşısında kilidi erken açabilirlerse tur şanslarını da en azından maçı uzatmalara götürebilmek için yeterli olacağını düşünüyorum. Hafta sonu da ligde Nantes ile karşılaştılar ve zorlandıkları mücadeleden 3-2 galibiyetle ayrılan Lyon gelecek sezon Avrupa Ligi’nde oynamayı garantiledi. Ajax maçı öncesinde savunmadan Mbiwa‘nın oynaması beklenmiyor. Tolisso ve Diakhaby‘nin durumları ise maç saatinde belli olacak.

Genç Silahşörler

Ajax ilk maçta almış olduğu 4-1‘lik galibiyetin avantajıyla Fransa’ya geldi. Ajax’ın stoperleri Lyon’a nazaran daha genç ancak daha az hata ile oynuyorlar. Önceden Joel Veltman ile Riedawald ikilisi oynuyorlardı ancak Peter Bosz, Veltman‘ı sağ bekte yerine ise Davinson Sanchez‘i kullanmaya başladı. 20 yaşındaki Davinson Sanchez’de oldukça başarılı bir performans sergiliyor bu yıl. Zaten Ajax ekolünü yıllardır devam ettiren bir ekip. Bu yıl da bunun meyvelerini toplayacaklar gibi gözüküyor ancak ilk aşama da Lyon deplasmanından turlayıp finale çıkmaları gerekecek. Hafta sonu Go Ahead‘ı farklı geçtiler. Feyenoord’un mağlubiyet yaşadığı hafta da şüphesiz şampiyonluğa olan inançları daha arttı ama önceliklerinin Avrupa Ligi olduğunu düşünüyorum. Bir önceki tur da Schalke’yi eleyerek yarı finale yükseldiler. Dolberg, Younes ve Traore üçlüsünün yaş ortalaması neredeyse 21 ve bu anlamda Avrupa’da yaş ortalaması en genç olan takım konumundalar. Sinkgraven dışında tam kadro ile Fransa’ya geldiler.

İddaa Tahmini

Lyon eğer maçın başlarında bir gol bulabilirse çok zevkli bir karşılaşma izleyebiliriz. Ajax bu sezon Avrupa Ligi’nde deplasmanlarda attığı gollerle dikkat çekiyor. Lyon’un sorunlu savunması sebebiyle yine gol bulacaklardır.

İddaa Oranı: KGVAR / 1.25

Bets10 Oranı: KGVAR / 1.46

yorum bölümü yakında aktif olacaktır.

Hakkında Sarp Öğreten

Türkiye'de çeşitli sitelerde iddaa yorumculuğu yapmaktayım. Futbol ile çocukluğumdan beri iç içeyim. 5 yıl kadar lisanslı futbol oynadım. Aynı zaman da sıkı bir Football Manager hayranıyım. Radyo Televizyon Programcılığı bölümü mezunuyum. Takip ettiğim ligler başta Türkiye ve İngiltere ligleri. Aynı zamanda Avrupa'da bir çok ligi takip etmekteyim.

Mutlaka bakın

UEFA Şampiyonlar Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Bayern Münih Real Madrid Bahis Tahmini 30.04.2024

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında, Bayern Münih ile Real Madrid karşı karşıya gelecek. …

UEFA Şampiyonlar Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Bayern Münih Real Madrid İddaa Tahmini 30.04.2024

UEFA Avrupa Şampiyonlar Lig’i Yarı Final ilk mücadelesinde; Almanya temsilcisi Bayern Münih ile İngiltere temsilcisi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir