Yenilikler
Anasayfa / İngiltere Premier Lig / Manchester City – Liverpool Karşılaşması

Manchester City – Liverpool Karşılaşması

İngiltere Premier Ligi’nin 13. Haftasında zirvedeki Manchester City evinde Liverpool’u ağırlayacak. Ligde son durumda 26 puanla Manchester City liderken Liverpool 17 puanla 10. Sırada yer alıyor. Maç 21 Kasım 2015’te saat 20.30’da.

Manchester City’de son durumlar

Geçtiğimiz 12. haftada deplasmanda Aston Villa ile karşılaşan Man City bu maçtan beraberlikle ayrıldı. Aston Villa son 7 maçtır üst üste yenilirken M. City ile eşitlik bozulmadı.  Birmingham ekibinin yeni menajeri Fransız Remi Garde de 12. Haftada ilk kez takımın başındaydı. Yeni takımıyla mücadeleye başlayan teknik adam için Liverpool maçında galibiyet almak ve zirvedeki yerini korumak önemli.  Şampiyonlar Ligi’den büyük başarılar elde eden Manchester City de moraller yüksek. En son Sevilla’yı yenmiş ve Şampiyonlar Ligi’nde sona kalan 16 takım arasına girmeyi başarmıştı.

Takımda sakatlığı süren Sergio Aguero, son oynana Sevilla maçında ve ezeli rakipleri Manchester United ile oynanan maçta yer alamamıştı. Ünlü oyuncunun Liverpool maçında oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor.

Liverpool galibiyeti görebilecek mi?

Ligin 12. Haftasında Crystal Palace’a 2-1 yenilen Liverpool’da moraller bozuk. Takım bir önceki maçında Chelsea’yı 3-1 deplasmanda yenmişti. Alman teknik direktör Jurgen Klopp 7 maçtır başında olduğu Liverpool’la birlikte geçtiğimiz hafta ilk kez mağlubiyetle tanıştı. Genç kanat oyuncusu Jordon Ibe ise teknik adamı Uefa Avrupa Ligi’nde attığı gol ile fethetmişti. Üst üste galibiyetler alan ekibin bu istikrarı sürdürmesi bekleniyor. Bunca galibiyete ve başarıya rağmen Crystal Palace maçında 82. Dakklopp-liverpool-futboltrikadan sonra gelen gole sinirlenen taraftarın maçı terk etmesine teknik adam tepki gösterdi. Klopp geçen hafta yapılan maç sonrası açıklamada; “82. dakika maç bitiyor mu? Arkamı döndüm ve kendimi bir anda yalnız hissettim. Ancak elbette taraftarın gerekçeleri vardır. Son düdüğe kadar hiç kimsenin stadı terk etmemesini sağlamaktan sorumluyuz çünkü her şey olabilir. 82 ile 94. dakikalar arasında 8 gol atabilirsiniz, eğer isterseniz, ancak bunun için çalışmalısınız. İşte göstermemiz gereken şey buydu ancak yapamadık.” İfadelerini kullandı.

Karşı karşıya geldikleri son 11 maçta Liverpool 4 kez galip gelmiş, Manchester City ise 3 kez Liverpool’u mağlup etmişti. Takımlar 4 kez de berabere kaldılar. Liderliği koruma isteyen Man. City için bu maç önemli. Yeni teknik adam Klopp ise ilk kez karşılaştığı mağlubiyetin tekrarlanmasını istemiyor. Takımlara başarılar dileriz.

yorum bölümü yakında aktif olacaktır.

Hakkında Sinyata Roza Esin

Mutlaka bakın

İngiltere Premier Lig iddaa tahminleri ve analizleri

Wolverhampton Luton Town Bahis Tahmini 27.04.2024

İngiltere Premier Lig’de düşme hattında yer alan Luton Town deplasmanda, Wolverhampton’a konuk olacak. Mücadelenin saat …

İngiltere Premier Lig iddaa tahminleri ve analizleri

Newcastle United Sheffield United İddaa Tahmini 27.04.2024

İngiltere Premier Lig’de son sırada yer alan Sheffield United deplasmanda, Newcastle United’a konuk oluyor. Saat …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir